Blåvitt i Portugal

Just nu sitter jag hela vägen nere i ett vårigt Algarve. Jag är här i en vecka för att bevaka IFK Göteborgs träningsläger, härligt om ni frågar mig. Det är skönt att kunna fota fotboll igen utan att halvt frysa ihjäl. Lagos som är staden vi bor i är vad jag gissar på sommaren en levande och fin turiststad, men såhär offseason så springer man inte på så otroligt många andra människor. Hotellet vi bor på har över 70 rum men det är bara 7 stycken som bor här nu vilket det känns som att det finns en charm i också. Eller medicin för en folkstressad Stockholmare som jag själv. 

Jag kom fram sent i fredags kväll, dagen därefter spenderades på en träning bakom svajande palmer och vindsurfande dudes. Förutom träning så skulle specialbilder och videosynkar göras och skickas. 

Idag har däremot varit matchdag, så jag satte mig i min lilla hyrbil med GP och GT's journalister på plats och drog till grannstaden Faro och stadion Estadio Algarve. Som ni kanske känner igen? Just det, det var arenan där Sverige mötte Holland 2004. Och ja, vad som hände sen vet vi ju alla.

IFK däremot vann dagens match mot Tjeckiska FK Jablonec med 3-1. Lasse Vibe jublade mest för att smart nog lura åt sig noteringen på vad som egentligen skulle varit ett självmål. Vibe som det är den det snackas mest om just nu, blir han kvar eller lämnar?