150110. Inför dom sista etapperna i tour de ski

Just nu sitter jag och bälgar i mig kaffe i ett pressrum i en liten Italiensk by som heter Cavalese. Det är här dom sista etapperna av Tour de ski ska avgöras, idag med ett 15 km lopp för herrarna och ett 10 km för damerna. Imorgon står final climb på schemat, jag har åkt förbi backen och det är svårt att föreställa sig hur den ens är möjligt att ta sig upp med skidor där. En slalombacke upp för bergen och den är låååååång. Jag var ute vid arenan vid 10 imorse för en fotobrief, vi tittar på banan och får förklarat för oss vart vi får stå och vart vi kan passera spåren. Jag har varit ute och tittat i spåren och lagt upp en plan för loppen, jag har hunnit göra klart alla bildtextmallar och förberett mig så mycket jag kan men det är fortfarande långt kvar tills skidåkarna ska kasta sig ut. Så tänkte att jag kan göra en liten snabblogg med bilder jag tagit hitills. Jag är nu inne på dag 9 av min resa som tagit mig mellan Oberstdorf, Val Müstair, Toblach och nu alltså Cavalese. Det är kul att det är ett mästerskap som sprids ut över olika orter, det blir mycket variation men också lite smått påfrestande emellanåt då det är nya rutiner och nya platser att lära sig varje dag. Jag har dock blivit bättre på att köra i galna kurvor, på tighta vägar i bäcksvarta berg och lärt mig älska skidor i denna otroligt vackra miljö lite mer.

Touren då, jo men det har handlat mycket om alla norrmän. Marit Björgen är helt jäkla överlägsen och leker sig in i mål i varje etapp, efter sig har hon Heidi Weng och Therese Johaug, mer norrmän med andra ord. På fjärde plats hittar vi dock Emma Wikén som tagit sig framåt bättre och bättre. Ser man till herrarna så blir det mycket Halfvarsson, som nu ligger på andra plats efter han som skapar alla rubriker här. Petter Northug.

Jag har tagit lite behind the scenes bilder under resans gång, så kanske lägger upp ett sånt inlägg också om det skulle finnas intresse.