140409. Kvalserien

För nästan exakt ett år sedan så fick jag i uppdrag av Djurgården Hockey att följa varje steg dom tog i playoffserien. I år fick jag följa kvalserien på ett helt annat sätt via Bildbyrån, genom nästan alla lag och genom deppade och jublande stunder. Jag älskar ju kvalserien och i år har den varit mer spännande än någonsin. Gick tillbaka och tittade i min gamla mapp från förra året och såg att en av dom sista bilderna jag tog var på Timmy Pettersson efter att det stod klart att Djurgården inte skulle klara avancemang och tyckte det var så lustigt hur kontrastrikt sportlivet kan vara när jag jämför det med bilden jag tog på honom i måndags. Samma person, exakt samma plats, ett år senare. Himmel och Helvete.

Men tycker att vi kan spola tillbaka några veckor så ska jag visa upp lite bilder från årets kvalserie i sin rätta ordning.

Den första matchen var speciell i sig. Återigen i ett stockholmsderby i hockey, underligt med bara en klack på plats. Djurgården tog ledningen men AIK vände och vann.