131218. BANDYNS MESSI, ULTRAS OCH KATRINEHOLM

Mårthen, reportern som jag brukar jobba med lite då och då ringde en dag i somras och sa att han hade ett jobb som jag förmodligen skulle älska. Det handlade om supporterkultur och det skulle vara ett bildtungt reportage där jag fick fria händer. Omöjligt att inte älska om man är jag alltså. Uppdragsgivaren var den relativt nystartade tidningen Bandyportföljen, ett magasin som låter allt det fina med bandyn ta plats. Mårthen berättade lite om laget Katrineholm Värmbol Bandy Sällskap (KVBS) men främst om deras supportrar/eldsjälar som kämpar som djur för att få mer folk till matcherna anordnar tifon och pyroteknik. Och om Martin, som vi skulle följa som är den kanske största eldsjälen av dom alla. Som flera matcher varit den enda bortasupportern.

Vi åkte till Katrineholm för seriepremiären och hängde på Martin, när han ensam åkte till bortapremiären mot Tellus. Min erfarenhet av bandy innan detta var noll. Men någonstans på vägen blev jag allt lite förälskad i sporten.